Petroleum prijs per liter

Petroleum is een product van ruwe aardolie

Toch zijn er minder prijsschommelingen te zien in de literprijs dan bij andere aardolieproducten als benzine en diesel. Dit komt doordat de wereldwijde verkoop van petroleum sinds de komst van elektriciteit erg is teruggelopen en de afzetmarkt dus erg klein is.

petroleum prijs literPrijzen

De petroleum prijs per liter is afhankelijk van de soort petroleum dat je nodig hebt. Ouderwetse petroleum kost ongeveer 80 cent per liter maar heeft een nogal penetrante geur, daarom word er nu vaak zuivere petroleum gebruikt. Deze petroleum is extra schoon en wordt in bouwmarkten voor ongeveer 1,50 per liter verkocht.

Als je meerdere liters nodig hebt, vanaf 6 liter, kan het de moeite zijn om bij een watersportwinkel of campingspecialst per jerrycan in te kopen. In dat geval is de petroleum prijs per liter ongeveer één euro. Houd er wel rekening mee dat er vaak statiegeld op deze jerrycans zit.

Indien je op grote schaal wilt kopen kan het absoluut de moeite lonen om eerst even goed rond te vragen, want de petroleum prijs per liter kan flink verschillen per aanbieder. Heb je buren die ook petroleum nodig hebben? Overweeg dan een groepsaankoop. Op deze website lees je daar alles over!

Zuivere petroleum op het internet

Reacties

  1. Hallo
    U schrijft dat ouderwetse petroleum ongeveer 80 cent kost Is deze petroleum ook te gebruiken als trekkerpetroleum ? ( oldtimers) Levert shell deze ook? Of moet er benzine bijgemengd worden? Zo ja in welke verhouding?Volgens mij is trekker petroleum al in geen jaren meer leverbaar.

  2. het steeds vaker voor dat het helaas geen losse petroleum meer tekrijgen en dat is toch vreemd tot in de jaren was he helemaal normaal was dat met losse petroleum kon krijgen voor huishoudelijk kon kopen, waarom is dit niet mogelijk.gebruik.
    erg martin Elsman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *