Zuivere petroleum

Heeft u een petroleumkachel?

In de caravan of tent vind je ze regelmatig nog – de petroleumkachel. Hartstikke gezellig zo knus rondom de kachel. Alleen …. ze stinken nogal! En na een tijd in deze geur te hebben gezeten treed er vaak hoofdpijn op.

‘Ruwe’ petroleum bevat tot 25% aromaten en is vier tot vijf procent zwavelhoudend! Geen wonder dat je er hoofdpijn van krijgt. Lezer Mark liet weten dat een goede kachel dan ook cruciaal is om veilig en “gezond” gebruik te maken van een petroleumkachel.

zuivere petroleum

Betere verbranding

De nieuwe petroleumkachels branden op zuivere petroleum. Indien u zuivere petroleum gebruikt kunt u de geurproblemen een stuk terugdringen.

Zuivere petroleum is petroleum waar zwavel en aromaten ontbreken. Hierdoor vindt er een betere verbranding in de kachel plaats doordat er minder van deze stoffen aanwezig zijn. Dus een veilige verbranding met veel minder geur!

Minder aromaten en zwavel

Zuivere petroleum wordt uit gas gewonnen. Het gas bevat sowieso al minder aromaten dan petroleum, maar door het productieproces wordt het omgezet naar een vloeibare vorm. Door hydrogenatie (waterstof toevoegen) hou je een geurloos en bijna zwavelvrij product over.

Dus als je ‘met een fris hoofd’ wilt kamperen, zorg dan dat je een kachel hebt welke brand op zuivere petroleum! Dan kunt u de aspirines thuislaten.

Reacties

  1. Rotterdam, 5 nov. 2021

    M., m.h., Is het mogelijk om aan -goedkope- peteroleum, om het even welk “stofje” toe te voegen waardoor je de vervelende geur en dergelijke minimaliseert b.v.dank voor uw reactie, misschien ook namens anderen, Anton J.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.