Waar kan ik petroleum kopen

Om te koken op de boot of in de caravan of misschien om de schuur te verwarmen? Petroleum lijkt uit het straatbeeld te zijn verdwenen, toch wordt het nog voor veel doeleinden gebruikt. Maar waar kan ik petroleum kopen?

Ouderwetse petroleum is nog steeds te koop bij de brandstoffen handelaar. Maar vanwege de geur die bij verbranding van petroleum vrij komt stappen veel mensen over op zuivere petroleum die door sommige mensen ook wel als brandstof wordt gebruikt om hun dieselwagen wat zuiniger te maken.

jerrycan petroleumHoeveelheid

Als je een kleine hoeveelheid petroleum nodig hebt, bijvoorbeeld voor een lamp of kookstelletje, dan kan je bij de bouwmarkt terecht. Daar kan je flessen van een liter kopen.

Ben je echter van plan meerdere liters in te slaan? Dan kan je het beste terecht bij een watersportwinkel of kampeerspecialist. Hier zijn jerrycans te koop, vaak vanaf 6 liter.

Op deze jerrycans zit overigens wel statiegeld.

Buitenland

Houd bij waar kan ik petroleum kopen in het buitenland rekening met de kwaliteit van het product. Oude petroleum brandt minder goed en geeft vieze dampen af.

Omdat de controle hierop in het buitenland minder is, kan het raadzaam zijn om van tevoren in Nederland een voorraad in te slaan.

Reacties

  1. Probeer via gogle maar eens een adres te vinden waar ze ouderwetse petroleum verkopen en je aan de pomp zelf je jerrycans kan vullen.

  2. Waar kan ik, voor mijn Zibro kachel, zuivere petroleum tanken of goedkoop aanschaffen in de buurt van Rotterdam?
    Het gaat om ca. 2 x 20/25 liter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *