Petroleumstel kopen: waar moet u op letten bij het kopen van een petroleumfornuis?

Een petroleumstel is een kooktoestel dat petroleum als brandstof gebruikt. Het bestaat uit een geëmailleerd reservoir voor de petroleum, waarin één of meer lonten hangen. Het reservoir is afgedekt met een geëmailleerde plaat die voorzien is van een of meer schoorsteenvormige gleuven, waar de lonten doorheen gaan en die in hoogte versteld kunnen worden.

Een petroleumstel wordt het meest gebruikt voor het stoven van vlees en peren. Hij kan echter ook worden gebruikt om voedsel te braden. Daartoe wordt de lont omhoog gedraaid om de vlam hoger te laten branden. Tegenwoordig wordt een petroleumstel echter niet zo vaak meer gebruikt om te koken.

Ben je toch nog op zoek naar een nieuw petroleumstel, dan geven we je graag enkele tips waar je zoal op moet letten.

Waar moet u op letten als u een nieuw petroleumfornuis koopt?

  • Zoek naar een model met meerdere lonten.
  • De gleuven in de emailleplaat moeten breed genoeg zijn
  • De hoogte van de emailleplaat moet verstelbaar zijn.
  • Kies een model met een ingebouwde thermometer.

Wanneer u een nieuw petroleumstel koopt, is het belangrijk om naar bepaalde kenmerken te kijken om er zeker van te zijn dat u een kwaliteitsproduct krijgt. Ten eerste, zoek naar een model dat meerdere lonten heeft. Zo kunt u de warmte beter beheersen en minder petroleum verbruiken. Ten tweede moeten de gleuven in de geëmailleerde plaat breed genoeg zijn, zodat de lonten er gemakkelijk in kunnen worden gestoken en eruit gehaald. Ten derde, kies een model met een ingebouwde thermometer. Zo kunt u altijd in één oogopslag zien hoe warm de kachel is en hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Ten vierde, de hoogte van de geëmailleerde plaat moet instelbaar zijn. Zo kunt u de warmte beter beheersen en voorkomen dat voedsel aanbrandt.

Waar kan je tegenwoordig nog een petroleumkookstel kopen?

Als u op zoek bent naar een petroleumstel, kunt u online kijken of in winkels die kooktoestellen verkopen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat u een kwaliteitsproduct koopt van een gerenommeerde winkelier. Hoewel ze niet meer zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn als vroeger, kunt u ze nog steeds vinden op Amazon.nl als u goed zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *