Hoe onderhoud ik mijn petroleumkachel?

Het onderhouden van een petroleumkachel is niet zo moeilijk als het lijkt. Hier volgen enkele tips om u te helpen uw kachel in goede staat te houden.

Maak de kachel en onderdelen regelmatig schoon

Dit voorkomt de opeenhoping van vuil en aanslag die problemen kan veroorzaken met de werking van de kachel. Maak de kachel, de branders en andere onderdelen schoon met zeepwater en een zachte doek. Verwijder eens per week de branderkoppen en dompel ze in heet zeepwater om hardnekkig vuil los te maken.

Inspecteer de kachel regelmatig

Controleer op tekenen van schade of slijtage. Als u iets ziet, vervang dan onmiddellijk de betreffende onderdelen. Controleer ook of alle verbindingen goed vastzitten.

De kachel goed opbergen

Bewaar de kachel op een koele, droge plaats wanneer u hem niet gebruikt. Zorg ervoor dat alle onderdelen schoon en droog zijn voordat u ze opbergt. Dit helpt roest en corrosie te voorkomen.

Controleer regelmatig het brandstofniveau in de tank en vul indien nodig bij

Zo voorkomt u dat de kachel zonder brandstof komt te zitten. Het is ook een goed idee om het brandstofpeil te controleren voordat u de kachel gebruikt, om er zeker van te zijn dat er voldoende brandstof is.

Met deze tips kunt u uw petroleumkachel in goede staat houden en problemen met de werking ervan voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *