Petroleumkachels: de 3 beste laserkachels om je woning te verwarmen besproken

Als je op zoek bent naar verwarming is een laserkachel een van de beste opties. Steeds meer mensen kiezen voor dit soort kachel, omdat de alternatieven veel duurder zijn. Bovendien heeft een laserkachel nog enkele andere interessante voordelen. Maar welke moet je dan kiezen? Wij vertellen je waar je op moet letten bij de aankoop en geven je een top 3 die de moeite waard is!

#1 Beoordeeld
Zibro LC-30, 3000 W, zilver

Zibro origineel, Made in Japan, 4 jaar garantie, oppervlakte verwarmbaar M² 19 – 48, energieverbruik brandstofverbruik Ltr/HR 0.083 0.313 Geen installatie, geen schoorsteen, draagbaar, ventileerd, Voor ruimtes tot 48 m2 Elektronische thermostaat voor het behoud...

Zibro LC-320 Laserkachel, 19-48 m2, Zilver

Maximaal vermogen: 3,1 kW Zonder installatie of afvoer, aansluiting op het stopcontact Japanse productie, meerdere beveiligingssystemen 5,4 liter tank, tot 65 uur verwarmingstijd

Laseroven SRE 3531 3,1 kW

De draagbare laseroven SRE 3531 TC-2 is uitgerust met een snel gevormd en trapsgewijs gevormd verbrandingssysteem. Dit slimme systeem maakt het mogelijk om de gewenste temperatuur in een woonkamer sneller en energiezuiniger te bereiken. Met capaciteit voor het verwarmen...

Zibro Laserkachel LC 30 - voor ruimtes tot 120 m³

Deze compacte Zibro laserkachel is ideaal voor het verwarmen van uw hobbyruimte, schuur, tuinhuis, vakantieverblijf, partytent en voor vele andere doeleinden. De Zibro LC 30 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere...

Het verschil tussen een laserkachel en kouskachel

Wil je een petroleumkachel kopen? Dan zijn er twee verschillende soorten waaruit je kan kiezen: een kouskachel en een laserkachel. Ze werken alle twee op gezuiverd petroleum, maar een laserkachel verbruikt stroom en een kouskachel werkt op batterijen.

Het grote voordeel van een laserkachel tegenover een kouskachel? Het is voorzien van veel meer snufjes, zoals een spaarstand of timer. Daardoor is het aangenamer en eenvoudiger in gebruik. Daarnaast heeft een laserkachel meer warmtestanden. Het is dus veel eenvoudiger om de ideale temperatuur in huis te bepalen met een laserkachel dan met een kouskachel!

Hoe kies je een goede laserkachel?

Er zijn heel veel laserkachels te koop. Het is dan ook geen wonder dat je niet kan kiezen. Maar als je rekening houdt met een aantal aandachtspunten, vind je gegarandeerd een goed model. Waar moet je dan op letten? Dat kom je hieronder te weten!

Capaciteit

Met de ene laserkachel kan je een grotere ruimte verwarmen dan met de andere. Wil je een erg grote ruimte van verwarming voorzien? Dan is dit aandachtspunt extra belangrijk om op te letten. Je kan eenvoudig zien of een bepaald model geschikt is, want op petroleumkachels wordt altijd weergegeven hoeveel oppervlakte je ermee kan verwarmen.

Veiligheid

Het allerbelangrijkste aandachtspunt bij de koop van een laserkachel is de veiligheid. Als de petroleumkachel van goede kwaliteit is, is hij voorzien van allerlei veiligheidsfuncties. Denk daarbij aan een omvalbeveiliging, kinderbeveiliging of veiligheidsstop.

Extra functies

De duurdere laserkachels zijn voorzien van extra functies die je het makkelijker maken. Voorbeelden daarvan zijn een turbofunctie en ventilatie. Maar er is nog veel meer mogelijk. Bedenk je welke opties je echt nodig hebt en welke je kan missen.

Aantal warmtestanden

Een laserkachel is in tegenstelling tot een kouskachel meestal voorzien van diverse warmtestanden. Maar de ene kachel heeft er meer dan de andere. Hoe meer warmtestanden er zijn, hoe makkelijker je de ideale temperatuur kan instellen. Het is dus een goed idee om hierop te letten!

Top 3 laserkachel

De beste laserkachel? Die vind je in onze top 3. Wij hebben de modellen namelijk niet zomaar uitgekozen. Er ging veel onderzoek aan vooraf. Tijdens onze zoektocht hielden wij vooral rekening met de klanttevredenheid, de kwaliteit en het gebruiksgemak. Ontdek de 3 beste laserkachels die we voor je hebben uitgezocht en wie weet zit de ideale kachel voor jou erbij!

1. Zibro Laserkachel LC 30

 • Zibro origineel, Made in Japan, 4 jaar garantie, oppervlakte verwarmbaar M² 19 – 48, energieverbruik brandstofverbruik Ltr/HR 0.083 0.313
 • Geen installatie, geen schoorsteen, draagbaar, ventileerd,
 • Voor ruimtes tot 48 m2
 • Elektronische thermostaat voor het behoud...
Beste prijs

Maak kennis met de Zibro Laserkachel LC 30. Deze krachtpatser heeft de capaciteit om ruimtes tot 120 m³ en 48 m² te verwarmen. Met zijn grote tank van 5,6 liter hoef je hem ook niet vaak op te vullen. Dat is wel zo handig!

Daarnaast is deze kachel superveilig. Hij is namelijk voorzien van een overhittingsbeveiliging, een omvalbeveiliging, een veiligheidsstop én een kinderslot. Dankzij de timer bepaal je zelf wanneer hij de ruimte verwarmt. Hij schakelt zichzelf bovendien automatisch uit, waardoor hij ook nog eens zuinig is.

 • Heeft een grote tank van 5,6 liter
 • Voorzien van allerlei veiligheidsfuncties
 • Zuinige laserkachel
 • Heeft maar liefst 25 warmtestanden
 • Prijzig


2. Zibro Laserkachel LC 320 + CO² sensor

 • Maximaal vermogen: 3,1 kW
 • Zonder installatie of afvoer, aansluiting op het stopcontact
 • Japanse productie, meerdere beveiligingssystemen
 • 5,4 liter tank, tot 65 uur verwarmingstijd
Beste prijs

Ook de Zibro LC 320 is geschikt voor het verwarmen van ruimtes tot 48 m²aar wat deze laserkachel echt bijzonder maakt is de aanwezigheid van een CO² sensor. Je hoeft je daardoor nooit zorgen te maken over je veiligheid en gezondheid!

De kachel heeft tevens een zeer snelle elektronische brander. Dankzij de timer kan je ervoor zorgen dat je huis verwarmd wordt voordat je thuiskomt van je werk bijvoorbeeld. Een handige en kwalitatieve laserkachel die niet uit je woning mag ontbreken!

 • Voorzien van 10 warmtestanden
 • Geschikt voor het verwarmen van ruimtes tot 120 m³ (48 m²)
 • Heeft een CO² sensor
 • Minder geschikt voor in de badkamer


3. Qlima SRE 3531 TC-2

Het grote voordeel van de Qlima SRE 3531 TC Laserkachel is dat de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instelbaar is. Dankzij het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic en de timerfunctie is de ruimte op het gewenste tijdstip op temperatuur. Volautomatisch berekent de kachel het meest...
Beste prijs

De Qlima SRE 3531 TC-2 is een laserkachel die het je mogelijk maakt om de temperatuur exact in te stellen dankzij zijn 12 warmtestanden. Daarnaast is hij erg veilig in gebruik, want hij heeft een ingebouwde CO² sensor.

Met de spaarstand wordt het verbrandingsniveau automatisch bijgesteld waardoor de brandstof optimaal wordt benut. Deze laserkachel is tevens voorzien van een timer en heeft een handig display waardoor hij aangenaam is in gebruik.

 • Maakt weinig lawaai
 • Verwarmt snel een ruimte
 • Voorzien van een ingebouwde CO² sensor
 • Heeft 12 warmtestanden
 • Niet voorzien van wielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *