Koop je best een kouskachel of een laserkachel?

Petroleumkachels zijn een geweldige manier om uw huis te verwarmen zonder veel geld uit te geven aan elektriciteit of gas. Ze zijn ook erg handig omdat je er bijvoorbeeld eten mee kunt koken. Er zijn echter enkele dingen die u moet weten voordat u er een koopt.

Als u overweegt een petroleumkachel te kopen, zorg er dan voor dat u weet welk type het beste bij u past. Houd rekening met uw budget en uw veiligheid bij het maken van uw beslissing. Er zijn twee verschillende soorten petroleumkachels: de kouskachel en de laserkachel.

Kouskachel

Een kouskachel is zeer mobiel en kan in vrijwel elke ruimte worden gebruikt. Omdat de ontsteking plaatsvindt via een spiraal die gevoed wordt door batterijen, hoeft de kachel niet aangesloten te worden op een stroombron.

Als er bijvoorbeeld een stroomstoring is, kunt u deze kachel blijven gebruiken en bent u dus verzekerd van warmte. Bij kouskachels zijn er twee soorten verbrandingssystemen: een enkele brander en een dubbele brander (ook wel turbobrander genoemd). Een dubbele brander is te herkennen aan een extra glas -meestal witgekleurd- dat op de brander is gemonteerd.

Een enkele brander brandt bij een temperatuur van 800 graden en is niet echt geschikt voor gebruik in een woon- of slaapkamer. Er kunnen restgassen in de kamer achterblijven en de kachel kan wat meer stinken.

Laserkachel

Kies voor een Laser kachel als u het nog gemakkelijker en comfortabeler wilt maken. Bij een Laser petroleumkachel is een thermostaat inbegrepen, die volledig elektronisch wordt beheerd. Hierdoor kunt u deze kachel op de graad instellen. Een andere handige functie is de timer. Sommige van de grotere modellen hebben zelfs een weektimer, zodat je hem voor een hele week kunt instellen. Zo kunt u altijd genieten van een lekker warme kamer wanneer u dat wilt!

Het belangrijkste voordeel van een Laser petroleumkachel is de ventilator, die de warmte gelijkmatig in de kamer verspreidt. Dit betekent dat de kachel kan worden gebruikt in kamers van verschillende grootte.

Om de technologie van deze kachel te laten werken, heeft u elektriciteit nodig. Daarom kan deze kachel niet zonder stroom worden gebruikt. Voor de ontsteking, de thermostaat en de werking van de ventilator is elektriciteit nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.