Hoe lang kan je petroleum bewaren?

Als de brandstof op een koele, droge en donkere plaats wordt bewaard, gaat hij ongeveer 3 maanden mee. Brandstof voor kachels die in het zonlicht wordt bewaard, wordt sneller onbruikbaar dan wanneer deze op een koele, donkere plaats wordt bewaard.

De brandstof begint te verzuren nadat hij een langere tijd dan 3 maanden is opgeslagen. De brandstof is dan niet meer geschikt voor gebruik in uw petroleumkachel, veroorzaakt vervuiling en kan onderdelen van uw petroleumkachel beschadigen!

Hoe bewaar je best petroleum?

Petroleum bewaar je best in een propere jerrycan en dus op een koele, droge, donkere plaats. Het is belangrijk dat de jerrycan nooit voor iets anders is gebruikt, omdat dit de brandstof zou kunnen verontreinigen. Jerrycans die eerder een ander product hebben bevat, kunnen volstaan om goede brandstof te verontreinigen en deze ongeschikt te maken voor gebruik in uw petroleumkachel. Spoel uw jerrycan ook nooit met water en gebruik hem alleen voor kachelbrandstof!

Wat zijn de gevolgen van het gebruik van oude of slechte brandstof?

Als u oude of slechte brandstof gebruikt, kan dit leiden tot een grotere kans op storingen, of onvolledige verbranding. De levensduur van uw petroleumkachel zal korter worden en hij kan rook of geuren produceren. Bovendien kan er aanslag ontstaan op het rooster.

Het is belangrijk om de juiste brandstof voor uw petroleumkachel te gebruiken om een veilig, efficiënt en comfortabel gebruik van uw kachel te garanderen. Brandstof van slechte kwaliteit kan veel problemen veroorzaken, dus zorg ervoor dat u verse, schone brandstof gebruikt die speciaal bedoeld is voor kachels.

Zo blijft uw kachel soepel werken en gaat hij langer mee. Als u deze eenvoudige tips volgt, zult u zeker het meeste uit uw petroleumkachel halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *