Wat is het verschil tussen petroleum en benzine?

Wist u dat er een groot verschil is tussen petroleum en benzine? De meeste mensen beseffen niet dat aardolie en benzine twee verschillende dingen zijn. Aardolie is een dikke, zwarte vloeistof die in de grond wordt gevonden. Benzine is een soort brandstof die van aardolie wordt gemaakt. Het wordt gebruikt om auto’s en andere voertuigen aan te drijven.

Er zijn verschillende verschillen tussen aardolie en benzine. Het duidelijkste verschil is de kleur. Aardolie is zwart, terwijl benzine helder of geelgroen is. Een ander verschil is de geur. Aardolie heeft een sterke, onaangename geur, terwijl benzine geen sterke geur heeft. Tenslotte brandt benzine veel heter dan petroleum.

Benzine wordt uit aardolie gemaakt via een proces dat raffinage heet. Tijdens het raffinageproces wordt de aardolie verschillende keren verhit en afgekoeld. Hierdoor worden de verschillende delen van de aardolie, waaronder de benzine, gescheiden. De benzine wordt dan opgeslagen in tanks tot ze klaar is om te worden gebruikt.

Dus, de volgende keer dat u uw benzinetank vult, bedenk dan dat u niet alleen aardolie koopt. U koopt benzine – een brandstof gemaakt van aardolie die uw auto of vrachtwagen aandrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *