De beste petroleumkachels om te besparen op je energiefactuur

Geld uitsparen op je energierekening? Dat klinkt als een droom. Nu meer dan ooit, want de energieprijzen blijven maar stijgen. Die droom kan jij werkelijkheid maken door de juiste petroleumkachel te kopen. En daar helpen wij je graag mee!

Petroleumkachel: dé manier om geld uit te sparen

Je elektrische kachel vervangen door een petroleumkachel? Dat is een goed idee! Je bespaart er namelijk heel wat geld mee uit. Bovendien heeft een petroleumkachel nog veel meer voordelen. Zo verwarmt het een ruimte in amper een kwartiertje tijd. Je hoeft dus nooit lang te wachten voordat het thuis lekker warm en knus wordt. Daarnaast heb je geen last meer van leidingen en kan je hem makkelijk verplaatsen.

#1 Beoordeeld
ZIBRO RS-220 Petroleumkachel met CO2-bewaker, model 2020

Zibro RS-220 met CO2-bewaker Geen installatie en geen schoorsteen nodig. Deze draagbare kachel is ontworpen zonder achterdeksel omdat dat niet meer nodig is. Model 2020 Eenkamerbrander 800 °C Aanbevolen brandstof Toyotomi Plus

Zibro LC-30, 3000 W, zilver

Zibro origineel, Made in Japan, 4 jaar garantie, oppervlakte verwarmbaar M² 19 – 48, energieverbruik brandstofverbruik Ltr/HR 0.083 0.313 Geen installatie, geen schoorsteen, draagbaar, ventileerd, Voor ruimtes tot 48 m2 Elektronische thermostaat voor het behoud...

Zibro RS 30 - mechanische brandstofoven, 3000 W, zwart, van 24 m2-44 m2, tanking ook met de nieuwe Toyotube-navullingen, energie-efficiëntieklasse A

Originele Zibro, gemaakt in Japan, verwarmbaar oppervlak 24-44 m², brandstofverbruik Ltr /h 0,303, energie-efficiëntieklasse "a" geen installatie, geen open haard, draagbaar; zonder batterijdeksel omdat het zo is ontworpen dat het niet beschikbaar is "Piëzo"-ontsteking;...

Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2

De Qlima R 4224S TC-2 enkelbrander kouskachel van Qlima is een compacte petroleumkachel, licht van gewicht en heel eenvoudig te bedienen, zodat je hem overal kunt inzetten. Ideaal voor thuis, maar ook in het vakantieverblijf. Een stopcontact, gasaansluiting of afvoer is niet nodig. De...

Aandachtspunten bij de aankoop van een petroleumkachel

Voordat je je elektrische kachel buiten gooit en je een petroleumkachel koopt, is het belangrijk dat je weet waar je moet op letten bij de aankoop. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet!

Soort

Wist je dat er twee soorten petroleumkachels bestaan? Er wordt namelijk een verschil gemaakt tussen de kouskachel en laserkachel. Beiden werken ze op gezuiverd petroleum, maar dan wel op een andere manier. Het verschil zit hem voornamelijk in de manier waarop je de kachel aansluit: met of zonder stroom.

Een kouskachel werkt op batterijen of met spark ignition waardoor er geen stroomaansluiting nodig is. Je kan hem binnen de halve minuut gebruiken en ontzettend makkelijk verplaatsen. Laserkachels werken dan weer met een elektronisch gestuurde brander en verbruiken logischerwijze dus een klein beetje stroom. Deze kachels zijn vaak voorzien van extra snufjes, zoals een timer en een spaarstand.

Wat moet je kiezen?

Als je het jezelf makkelijk wil maken is een laserkachel beter. Je stelt namelijk veel eenvoudiger de ideale temperatuur in. Een kouskachel is dan weer iets goedkoper. Wat je het best kiest, hangt af van je voorkeuren.

Veiligheid

Een tweede en belangrijk aandachtspunt is de veiligheid. Een goede petroleumkachel is voorzien van een veiligheidsfuncties, zoals een veiligheidsstop en omvalbeveiliging. Oo

Grootte van de kamer die je wil verwarmen

Voordat je een petroleumkachel gaat kopen, dien je de ruimte waarin je hem wil plaatsen op te meten. Vervolgens kan je zien welk model er geschikt is. Op petroleumkachels wordt namelijk altijd weergegeven hoeveel oppervlakte je ermee kan verwarmen.

Warmtestanden

Niet iedere petroleumkachel heeft verschillende warmtestanden. Maar het is wel handig als de kachel daarvan voorzien is. Het zorgt er namelijk voor dat je de temperatuur in een kamer beter kan regelen.

Dit zijn de 3 beste en zuinigste petroleumkachels van het moment

Sommige petroleumkachels zijn al wat zuiniger dan andere. Het is dus erg belangrijk dat je een goede kachel uitkiest. Zelf hoef je gelukkig niet meer te zoeken, want wij hebben al het werk voor jou gedaan. De resultaten vind je hieronder terug in onze top 3!

1. Qlima petroleumkachel R 4224 S TC-2

De Qlima R 4224S TC-2 enkelbrander kouskachel van Qlima is een compacte petroleumkachel, licht van gewicht en heel eenvoudig te bedienen, zodat je hem overal kunt inzetten. Ideaal voor thuis, maar ook in het vakantieverblijf. Een stopcontact, gasaansluiting of afvoer is niet nodig. De...
Beste prijs

Een van de beste én meest zuinige petroleumkachels op de markt is ongetwijfeld de Qlima R 4224 S TC-2. Je verplaatst hem tevens makkelijk van de ene ruimte naar de andere, omdat hij compact is en weinig weegt.

Sukkelen doe je ook al niet, want deze petroleumkachel is erg eenvoudig in gebruik. Slechts één druk op de knop is voldoende om ruimtes van maximaal 26 m² op te warmen. En alsof dat nog niet genoeg is, warmt hij ook nog eens razendsnel een kamer op!

 • Voordelig
 • Compact en licht in gewicht
 • Warmt razendsnel een ruimte op
 • Heeft maar 1 warmtestand


2. Zibro LC30 Laserkachel

 • Zibro origineel, Made in Japan, 4 jaar garantie, oppervlakte verwarmbaar M² 19 – 48, energieverbruik brandstofverbruik Ltr/HR 0.083 0.313
 • Geen installatie, geen schoorsteen, draagbaar, ventileerd,
 • Voor ruimtes tot 48 m2
 • Elektronische thermostaat voor het behoud...
Beste prijs

De tweede petroleumkachel die een plaatsje verdient in deze top 3 is de Zibro LC30. Al is het alleen maar voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Maar deze petroleumkachel heeft nog veel meer troeven. Zo is het voorzien van maar liefst 25 warmtestanden. Op die manier is het erg eenvoudig om de temperatuur te regelen!

Deze laserkachel is daarnaast krachtig genoeg om hele grote ruimtes tot 120 m² op te warmen. Heb je kids in huis? Dan is het al helemaal goede optie, want het is voorzien van een kinderslot en omvalbeveiliging.

 • Ideaal voor hele grote ruimtes, want het kan tot 120 m² opwarmen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voorzien van 25 warmtestanden waarmee je eenvoudig de juiste temperatuur instelt
 • Erg veilig dankzij de omvalbeveiliging en het kinderslot
 • Komt niet met een afstandsbediening


3. Zibro Petroleumkachel Kouskachel CE Enkelbrander RS-2222 80 m³

De Zibro RC-2222 is een compacte, verplaatsbare kouskachel. De kachel brandt op schone petroleum. Voor deze kachel heb je geen stopcontact nodig. De kachel is van hoogwaardige Japanse kwaliteit en uiterst eenvoudig en veilig in gebruik. Ook beschikt de kachel over een omvalbeveiliging. Wanneer de...
Beste prijs

Geniet in alle veiligheid van een warme thuis dankzij de Zibro RS-2222 kouskachel. Met een Zibro zit je altijd goed, want de toestellen worden grondig gecontroleerd.

Deze kouskachel is tevens voorzien van een omvalbeveiliging en een overhittingsbeveiliging om je nog meer veiligheid te garanderen. Daarnaast is het makkelijk te bedienen en verplaatsen.

 • Van hoogwaardige Japanse kwaliteit
 • Goedkoop maar toch duurzaam
 • Compact en licht van gewicht waardoor je hem makkelijk verplaatst
 • Batterijen zijn nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *